Nieuwjaarswandeling
(afgelast)

Terug naar overzicht:

NIEUWJAARSWANDELING

OMGEVING CALONGE

ZATERDAG 30 JANUARI 2021

VNPG GAAT WEER VAN START

Na een lange tijd “opgesloten” te zijn kunnen we weer een activiteit uitvoeren, en het leek ons goed om de opening van dit jaar te vieren met een wandeling. Dit geeft ons de gelegenheid om in de open lucht wat met elkaar te babbelen en te genieten van een mooie omgeving. Daarna is het heerlijk om het Nieuwe Jaar te dopen met een glaasje cava of iets anders, begeleid door wat hartige hapjes.

We hopen dat jullie met velen zullen deelnemen. Hoewel er ook voor openluchtbijeenkomsten beperkingen voor groepen gelden, is het geen probleem tijdens de wandeling wat afstand te houden en in kleinere groepjes te lopen. Dus onbeperkte deelneming is mogelijk.

Omdat niet iedereen in staat is of zin heeft een uur lang te wandelen, hebben we drie routes van verschillende duur en lengte bedacht. Ook als je niet wilt lopen hoef je niets te missen:

Route 1 is er een van plm. een uur. Je wandelt tussen de wijnvelden rond Calonge, over goed begaanbare, wel wat stenige paden soms. Met weinig hoogteverschil.

Route 2 duurt half zo lang en is vrij vlak maar voert toch langs wat schilderachtige stukjes en heeft over het algemeen een vlakke steenachtige ondergrond.

Route 3 rechtstreeks van de parkeerplaats naar de brasserie om zich bij de ‘wandelaars’ te voegen.

De route is door de voorzitter en de evenementencommissie een aantal keren gelopen en goed in kaart gebracht. Indien noodzakelijk zullen er voor aanvang routekaarten worden uitgedeeld. We gaan er overigens van uit dat we elkaar goed kunnen volgen en dat dit niet nodig zal zijn. We raden u aan om de volgende zaken te denken:

  • Het gebruik van wandelschoenen
  • Het gebruik van een wandel/loopstok
  • Een mondmasker
  • Zonnebril
  • Kleding al naar gelang de weersomstandigheden
  • De vereniging zorgt voor een flesje water

We vertrekken vanaf de parkeerplaats (er zijn er twee min of meer aansluitend aan elkaar). De aanrijroute hiernaartoe vindt u in de bijlage. De vertrektijden zijn:

Route 1>>>>11.45 uur

Route 2>>>>12.00 uur

Route 3>>>>13.00 uur (adres brasserie is Girbal Pasteleria-Cafeteria, Placa de La Concordia 3)

We zien uw aanmelding graag vóór 27 januari tegemoet

De verwachting is dat de brasserie zich nog steeds dient te houden aan de Coronaregels hetgeen betekent dat het om 15.00 uur sluitingstijd is.
Kosten voor koffie/cava/tapas zijn voor rekening van de VNPG

We verwachten een grote opkomst want de contacten dienen weer stevig te worden aangehaald en er valt zoveel bij te praten.

 Tot spoedig weerziens

Routebeschrijving naar startlocatie

1 Vanuit het Noorden:
Volg de C-31.
Neem Afslag 321, richting Calonge
Op 1e rotonde 3e afslag naar GI-667
Op 2e rotonde 2e afslag Calonge GI-667
Op 3e rotonde 2e afslag Calonge GI-661
Volg verder de aanwijzingen onder 3

2 Vanuit het Zuiden:
Volg de C-31.
Neem Afslag 321, richting Calonge
Op 1e rotonde 2e afslag naar GI-667
Op 2e rotonde 2e afslag Calonge GI661
Volg verder de aanwijzingen onder 3

3 Vervolg route:
Passeer Supermercat Pijoan (vh Suma), zie links van de weg
Ga rechtdoor over de rotonde
Na ± 300m ga R-af de parking van de Escola de Musica op (gratis)
Parkeer hier je auto.

Mocht de parking vol zijn rijdt dan rechtdoor over de parking en parkeer je auto aan de overkant van de weg (Passeig D’Hivern) op de eveneens gratis parking.

(Zie bijgaande Google maps foto.)

De evenementencommissie wacht u hier op.

Na terugkeer van de wandeling is het slechts 2 minuten wandelen naar Girbal Pasteleria-Cafeteria aan de Placa de La Concordia 3, waar de koffie warm staat en de Cava gekoeld. Alle tijd dus voor een drankje en hapje en weer eens met elkaar bij te praten.

       

 

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top