Brrrrr! Het is koud ‘s nachts.

Terug naar overzicht:

Ondanks de romantische, met sneeuw bedekte plaatjes op de kerstkaarten in december, is het pas echt winter in januari, vind ik. Hete stoofschotels uit de oven, gloeiende houtblokken in de open haard, een kop soep waar je je handen bij kan opwarmen, ……… daar verlang ik deze dagen naar. Zelfs in Spanje.
En vandaag word dat een hartige kom UIEN SOEP na een recept van Roald Dahl.
Een tafereel van de geliefde Noors/ Engelse schrijver Roald Dahl past ook een beetje bij de winterse temperaturen als ik denk aan hoe hij zich altijd terug trok in zijn studio achter in de tuin van ‘Gipsy House’, zijn thuis in Buckinghamshire, Engeland.Gezeten in een grote comfortabele fauteuil, benen bedekt met een knusse deken, achter zijn schrijf tafel, zo schreef hij al zijn boeken.

Samen met zijn vrouw Felicity, (Liccy), heeft hij in 1991 een vermakelijk en gezellig kook boek geschreven gebaseerd op het leven, eten en koken samen met familie en vrienden in Gipsy House. Een collectie van recepten voor allerlei gelegenheden in de huiselijke sfeer.

Memories with Food At Gipsy House ISBN 0-670-83462-9
Dit is er een van.UIENSOEP.
voor 6 personen
90 gram boter
6 grote uien
2 tenen knoflook
2 grote eetlepels Dijon mosterd
1 theelepel Marmite ( te koop bij Carrefour)
1 1/2 litre krachtige kippenbouillon
1 vers laurier blaadje
Zout en peper
Garnering
240gram geraspte Gruyere kaas
Stokbrood in 1cm dik plakken gesneden

  1. Smelt de boter in een grote pan. Fruit de uien en knoflook erg langzaam en zachtjes gaar, …… 2 uur laten pruttelen. Dit is essentieel voor een succesvolle uien soep.
  2. Voeg de mosterd, Marmite, bouillon en laurierblad toe. Breng aan de kook.
  3. Sudder tot de gewenste dikte, ……..consommé of iets stevigers.
  4. Corrigeer de smaak met peper of zout.
  5. Toast het stokbrood en bedek het met een hoopje van de geraspte Gruyere kaas. Plaats onder de grill tot het gesmolten en zachtjes bruin is geworden.
  6. Serveer de soep met de Gruyere Croutes er boven op.
GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top