Update corona 3 maart 2021

Terug naar overzicht:

De meest recente ontwikkelingen rondom de vaccinatie tegen COVID 19

De vaccinatiecampagne is in volle gang.
De eerste ronde vaccins zijn al gegeven aan de zelfstandig wonende 80 plussers onder ons.
Dit ging als volgt……
Je wordt gebeld door de CAP/ huisartsenpost voor een uitnodiging te komen op een bepaalde dag en bepaalde tijd.
Let op !!! de priklocatie is niet persé op de CAP, kan ook in een GentGran zijn of elders op een centrale plek

Wat nieuw is is dat de Catalaanse overheid heeft besloten is dat iedereen die een empadronamiento (ingeschreven staat bij de gemeente) heeft zich kan melden bij de CAP in zijn haar woonplaats ongeacht hoe je verzekerd bent…. Adeslas , DKV of anderszins particulier. Je wordt dan opgenomen in een register en krijgt een uitnodiging voor vaccinatie op het moment dat je volgens de richtlijnen “aan de beurt” bent. Deze nieuwe regeling is sinds kort van kracht. Een bewijs van empadronamiento is gratis af te halen op het gemeentehuis van je woonplaats

Voor zowel het Pfizer als het Moderna vaccin geldt dat je pas beschermd bent een week na de tweede vaccinatie. Tot die tijd blijft het dus oppassen. Bij Pfizer zit er 3 weken tussen de eerste en de tweede vaccinatie en bij het Moderna vaccin gaat men uit van minimaal 2 weken tussen de beide entingen. Ook nadat je volledig ingeënt bent blijft het zaak goede handhygiëne te blijven toepassen. Je kunt het virus nog steeds overdragen via oppervlakten zoals deurklinken, handgrepen etc etc. maar zult er zelf niet meer ziek van worden

Marijke Smudde

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top