Nieuwe versoepeling testbeleid Nederland

Terug naar overzicht:

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘀𝗼𝗲𝗽𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗯𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱
Met ingang van 16 maart worden de regels met betrekking tot de Covid-testverplichting opnieuw verruimd voor reizigers die per vliegtuig, schip, bus of trein uit een hoog-risicogebied naar Nederland reizen. De verruiming betreft de geldigheidsduur van de vereiste tests. Reizigers kunnen kiezen uit één van de volgende twee opties:
1. Een enkele negatieve NAAT(PCR)-test (zie onder voor de toegestane soorten tests) van maximaal 24 uur oud bij vertrek; OF:
2. Een dubbele test: 1) een negatieve NAAT(PCR)-test (zie onder voor de toegestane soorten tests) van maximaal 72 uur oud bij aankomst, plus 2) een negatieve sneltest (antigeen) van maximaal 24 uur oud bij vertrek.
𝙇𝙚𝙩 𝙤𝙥
– Het reisadvies blijft ongewijzigd: reis alleen indien noodzakelijk;
– Houd rekening met deze testverplichting wanneer u een vlucht boekt;
– Ook bij een negatieve test blijft u 10 dagen na aankomst in quarantaine.
𝙏𝙤𝙚𝙜𝙚𝙨𝙩𝙖𝙣𝙚 𝙩𝙚𝙨𝙩𝙨
– PCR of RT PCR
– LAMP (Loop-mediated Isothermal Amplification)
– TMA (Transcription-mediated Amplification)
– mPOCT (Molecular Point-of-care-test)
– NAAT (Nucleic-acid Amplification Test)
Houd er rekening mee dat behalve de PCR-test, de genoemde tests niet overal in Spanje verkrijgbaar zijn. Als ze wel aangeboden worden is het belangrijk dat u vooraf zeker weet dat de uitslag ook binnen 24 uur geleverd kan worden (en dat de test kan worden afgenomen op een tijdstip dat past bij uw reisschema).
𝙏𝙧𝙖𝙣𝙨𝙛𝙚𝙧𝙥𝙖𝙨𝙨𝙖𝙜𝙞𝙚𝙧𝙨
Transferpassagiers die overstappen in Nederland en per vliegtuig verder reizen moeten alleen nog een NAAT(PCR)-test van max 72 uur kunnen tonen. De eis van een extra sneltest komt te vervallen.
𝙐𝙞𝙩𝙯𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙧𝙚𝙞𝙨𝙫𝙚𝙧𝙗𝙤𝙙
De uitzonderingen op het inreisverbod voor mensen van buiten de Europese Unie gelden met ingang van 16 maart weer. Voor de volledige lijst met uitzonderingen, zie: https://www.rijksoverheid.nl/…/inreizen-doorreizen…
𝙈𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙤𝙛 𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣
– Voor testlocaties in Spanje kunt u ons online overzicht raadplegen: https://www.netherlandsworldwide.nl/…/spain—covid…
– Voor alle informatie over de nieuwe regels: https://www.rijksoverheid.nl/…/verplichte-negatieve…
– Voor vragen over de tests en de achtergrond van de maatregelen kunt u zich richten tot het Ministerie van Volksgezondheid via dit contactformulier: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier of bellen met het publieksinformatienummer 0800 – 1351 vanuit Nederland of +312 0205 1351 vanuit het buitenland (tussen 08:00 en 20:00 uur).
– Voor vragen over reizen kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken (via email, telefoon, Whatsapp of Twitter): https://www.nederlandwereldwijd.nl/…/contact-met-het-24…
GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top