Update corona 29 maart

Terug naar overzicht:

Vaccinatie leeftijdsgroep 60-65 jaar

 

Mensen tussen de 60 en 65 jaar kunnen een afspraak maken om zich tegen covid-19 te laten vaccineren via de website http://vacunacovidsalut.cat/  opgezet door het ministerie van Volksgezondheid. De site kan alléén worden gebruikt door deze leeftijdsgroep, of het nu gaat om essentiële beroepen of de algemene bevolking, ook als men geen bericht heeft ontvangen per telefoon of sms. Ondanks deze site vraagt CatSalut de bevolking te wachten op het ontvangen van de sms of de oproep, want deze worden verstuurd met “gezondheids criteria”. 

Tot nu toe waren de AstraZeneca-vaccins gereserveerd voor mensen met essentiële beroepen (politie, brandweerlieden, apothekers, leraren …) jonger dan 55 jaar, maar door het bereik uit te breiden tot 65 jaar, heeft CatSalut besloten om alle mensen ouder dan 60 jaar te vaccineren aangezien zij momenteel degenen zijn met het hoogste risico en vaker op de Intensive Care belanden vanwege het coronavirus.

Ondertussen gaat de vaccinatie met de doses Pfizer en Moderna voor mensen ouder dan 80 jaar gewoon door (tot nu toe heeft slechts 30% van hen de eerste dosis gekregen), om later te beginnen met degenen ouder dan 70, rond half mei.

Vaccinatie criteria

Om mensen tussen 60 en 65 jaar oud te laten deelnemen aan de vaccinatiecampagne met het AstraZeneca-medicijn, heeft CatSalut een reeks vereisten opgesteld: zoals het niet hebben van de diagnose covid-19 in de afgelopen zes maanden, niet lijden aan immunosuppressie, ongecontroleerde hart- en vaatziekten of ernstige lever-, metabole / endocriene of neurologische nierziekte.

Bovendien is de documentatie die nodig is om toegang te krijgen tot de vaccinatie de universele gezondheidskaart (de CIP (CatSalut), hoewel als je die niet hebt, de DNI, de NIE of het paspoort ook voldoende is), een document dat bewijst dat de persoon deel uitmaakt van de groepen met prioriteit voor het geval u jonger bent dan 60 jaar en de ontvangst afspraakplanning via de sms.

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top