Goede paasdagen!

Terug naar overzicht:

𝗚𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗣𝗮𝗮𝘀𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻!
Zoals aangekondigd is er deze week geen reguliere update.
Toch wilde ik iedereen even heel hartelijk danken voor de vriendelijke beterschapswensen. Ze hebben effect gehad, want ik voel me inmiddels een heel stuk beter. Ik ga me de komende dagen nog wel zo rustig mogelijk houden, want je merkt wel dat je zo’n virus in je lijf hebt gehad. Overigens zijn we er hier thuis nog niet helemaal vanaf: mijn vrouw Bärbel kreeg een dag of vijf na mij ook klachten, ook al hadden we het huishouden opgesplitst. Een eerste test was negatief, maar omdat de klachten aanhielden is ze vandaag nog een keer gegaan, en dat leverde een ‘positief’ resultaat op. Ook bij haar lijkt de afweer goed te werken, dus geen grote zorgen.
 
In zekere zin passen we helaas, ondanks alle voorzichtigheid, in een patroon. Na een lichte toename vorige week, gaan de cijfers in Spanje nu toch weer wat harder omhoog. Zie voor de getallen, ook per regio, de volgende link: https://www.mscbs.gob.es/…/Actualizacion_342_COVID-19.pdf. Er zijn de nodige maatregelen genomen om te voorkomen dat de Semana Santa tot een extra versnelling leidt. Zie daarvoor: http://nederlandwereldwijd.nl/…/reizen/covid-maatregelen. Niet het moment om op reis te gaan. Laten we hopen dat het opnieuw lukt om de stijging tijdig te stoppen. We zullen nog even moeten volhouden.
 
Ondanks alles wens ik u, namens het hele team van de ambassade, een heel goed Paasweekeinde toe. Hopelijk kunt u er zonder grote zorgen van genieten en kunnen we ons daarna gaan voorbereiden op het zonnigere deel van 2021.
 
Jan Versteeg
N.B. Ook wij proberen de komende dagen even ‘Facebook-vrij’ te nemen, vanaf dinsdag 6 april zijn we er weer. Voor spoedeisende kwesties kunt u altijd contact opnemen via (+31)247247247.
GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top