Update Corona 12 juni 2021

Terug naar overzicht:

Catalonië geeft al digitale covid-certificaten uit om naar andere EU-landen te kunnen reizen

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft het hele technische, logistieke en operationele systeem verfijnd om vanaf  9 juni het digitale covid-certificaat uit te geven, het paspoort dat nodig is om naar andere landen te reizen, dat vanaf 1 juli verplicht zal zijn.

Dit gezondheidspaspoort, zowel in elektronische als papieren versie, bevat een QR-code met een digitale handtekening die bevestigt of de houder één van de geautoriseerde coronavirusvaccins heeft ontvangen, hersteld is van de ziekte of een door de Europese Unie gevalideerde test heeft uitgevoerd met een negatief resultaat.

Covid Certificaat

Het certificaat is nu al toegankelijk op de La Meva Salut-website en zal verder worden ontwikkeld tot de definitieve implementatie

Vanaf  9 juni 2021 hebben de inwoners van Catalonië al toegang tot de La Meva Salut-website en kunnen ze het digitale Covid-certificaat downloaden, een document dat het reizen binnen de Europese Unie moet vergemakkelijken en veiliger maken.

Paspoort om te reizen

Het digitale covid-certificaat accrediteert drie mogelijke situaties: gevaccineerd zijn tegen covid-19; een test hebben gehad met een negatief resultaat; of hersteld zijn van de ziekte, waardoor antilichamen zijn aangemaakt.

Tijdens de eerste dagen zal het certificaat in een digitale versie beschikbaar zijn en kan verkregen worden via de La Meva Salut-website. Binnenkort ook beschikbaar in mobiele applicaties en in andere formats.

Ondanks het feit dat het digitale covid-certificaat het al mogelijk maakt om het onmiddellijk te gebruiken, is deze nog in afwachting van de goedkeuring van de verordening in het Publicatieblad van de Europese Unie (DOUE) en hoe het door de lidstaten zal worden toegepast.

Verkrijgen van Certificaat. 

Dit kan momenteel alleen wanneer u al ingeschreven staat bij La Meva Salut.

Ga naar de website: https://lamevasalut.gencat.cat/

Druk op ACCEDER

Vervolgens op Contraseña

Voer uw CIP code in (letter en cijfercode op uw CatSalutpas)

Voer uw wachtwoord in

Druk op Acceder

Druk nogmaals op Acceder

Druk vervolgens op Vacunas u certificado COVID UE

Dan naar Certificado COVID Digital UE

El Certificado COVID Digital UE te permite acreditar tu estado respecto a la COVID-19 en toda la Unión Europea.

Druk op Solicítalo aquí

Druk vervolgens opnieuw op Acceder

Dan het 1e plaatje, Certificado de vacunación contra la Covid-19, 

en druk op SOLICITAR 

U ziet dan rechts op het blad: Código QR de certificado

Druk op Descartar certificado en u heeft het certificaat als PDF bestand.

Met vriendelijke groeten, Erwin Honkoop

Verpleegpost Spanje

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top