5 apps die je hersenen soepel houden

Terug naar overzicht:

5 apps die je hersenen soepel houden

De zomer loopt op zijn eind en het wordt weer eerder donker  We kunnen natuurlijk voor de TV gaan hangen, een boek gaan lezen … Maar voor wie een uitdaging niet uit de weg gaat hier een selectie van de 5 beste apps om je hersenen scherp houden. Met deze spelletjes en apps kun je je geheugen trainen en gezond houden.

Het overkomt ons allemaal wel eens: een gedachte die je ontglipt, of een sommetje dat net wat meer tijd kost om uit te rekenen. Je hersenen worden namelijk toch wat trager als je ouder bent. Volgens neurowetenschapper Michael Merzenich zijn de hersenen echter vormbaar en gemaakt om altijd te leren. Met genoeg uitdaging hou je ze dan ook een leven lang soepel en snel. 

Je kunt  deze vijf  apps voor je smartphone of tablet downloaden.

Deze games en applicaties voor Android en iOS houden je hersenen fit!

Peak
Je geheugen trainen, dat klinkt op het eerste gezicht als behoorlijk droge kost. Gelukkig verpakt Peak het allemaal erg mooi. Deze app bestaat uit veertig verschillende denkspelletjes die je op allerlei gebieden helpt. Verbeter je Nederlands , werk aan je concentratie, of leer logischer nadenken. Peak houdt bovendien je voortgang bij.

Elevate
Ook Elevate bestaat uit een handjevol apps en games waarmee je het geheugen traint. Als je de app opent, wordt gevraagd waar je precies aan wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan sneller hoofdrekenen, of beter voorlezen. Vervolgens stelt Elevate een dagelijks trainingsregime op, waarmee je in een paar minuten per dag aan jezelf werkt.

Sudoku 
Waarschijnlijk ben je wel bekend met deze nummerpuzzels, waarbij je een vierkant van negen bij negen blokjes vult met cijfers van één tot negen. Hoewel je natuurlijk puzzelboekjes kunt kopen bij de lokale boekenwinkel, zijn er ook veel gratis Sudoku-apps te vinden. Met deze apps kies je zelf de moeilijkheid van de puzzels. Ook kunnen ze aangeven wanneer je een fout maakt.

Happify
De meeste meditatie-apps zijn gericht op rust, maar Happify wil je vooral vrolijk en opgelucht houden. Met deze app check je hoe positief je in het leven staat, en krijg je tips en training om je hersenen optimistischer te maken. Samen met experts hebben de ontwikkelaars oefeningen gebouwd die je helpen te ontspannen.

Lumosity
Lumosity heeft in samenwerking met een team van veertig universitaire onderzoekers wereldwijd een app gebouwd vol dagelijkse work-outs voor je hersenen. Je kunt je geheugen trainen met ruim twintig verschillende spelletjes. Verplaats de treinsporen, hou een auto op de weg: het klinkt simpel, maar deze app laat je precies weten wat voor effect het allemaal heeft op je hersenen.

Bron: Gezondheidsplein.nl

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top