Bent u op het Canarische eiland Palma?

Terug naar overzicht:

We zijn ons bewust van de ongerustheid en onzekerheid die de vulkaanuitbarsting en de evacuaties kunnen veroorzaken, ook over hele praktische zaken. We hopen dat onderstaande informatie u daarbij kan helpen.
 
Reizigers of residenten op het eiland La Palma, die als gevolg van de vulkaanuitbarsting (mogelijk) worden geëvacueerd, raden wij aan:
– De instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Er zijn verschillende ontmoetingspunten geïdentificeerd. Daar wordt u verder geholpen bij het vinden van een alternatieve accommodatie.
– In geval van evacuatie: sluit ramen, deuren en ventilatiesystemen (schoorstenen, airco, etc), sluit gas, water en elektra af (indien van toepassing), neem uw mobiele telefoon, oplader, reisdocumenten mee en kleding voor een aantal dagen, indien mogelijk.
– Gebruik een mondkapje bij het verlaten van uw onderkomen i.v.m. asdeeltjes.
 
Bent u al geëvacueerd en in de problemen geraakt (bijvoorbeeld doordat u uw reisdocumenten heeft achter moeten laten bij evacuatie), dan raden wij aan om te bellen met: +31 247 247 247. Dit is het centrale nummer in Den Haag dat 24 uur per dag bereikbaar is, en zodra dat nodig is direct de ambassade of de consul op de Canarische eilanden inschakelt. U kunt ons ook bereiken via dit mailadres mad-ca@minbuza.nl.
GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top