Update over Corona 25-02-2021

Terug naar overzicht:

Afgelopen Dinsdag 23 februari is officiëel de vaccinatiecampagne tegen COVID19 voor de inwoners van Baix Empordà begonnen.

Deze week wordt begonnen met de zorgafhankelijke mensen en volgende week met de 80-plussers.

Concreet zal men beginnen met de mensen met een grote mate zorg-afhankelijkheid, (de zgn. erkende graad II en III) en hun meest directe zorgverleners ouder dan 55 jaar. Naar schatting zullen er, naast de verzorgers, ongeveer 400 zorg-afhankelijke personen zijn. Ze hoeven niet te bellen en contact op te nemen met hun CAP, aangezien deze mensen rechtstreeks worden gecontacteerd om hen aan te wijzen voor de toediening van het vaccin.

Naast de CAP’s zijn 4 vaccinatiepunten in gebruik genomen. De plekken zijn voorzien van gemakkelijk parkeerplaatsen die een flexibele circulatie mogelijk maken. Deze punten zullen hetzelfde zijn/blijven voor de rest van de bevolking, die op een later moment geleidelijk zal worden gevaccineerd.

Deze Vaccinatiepunten zijn:

  • La Bisbal d’Empordà: El Mundial Theater (Passeig Marimon Asprer, 10)
  • Palafrugell: Casal Popular de Palafrugell (C / Caritat, 66)
  • Palamós: Palamós Municipal Stadium – Costa Brava (Passatge Ladislao Kubala, s / n)
  • Torroella de Montgrí: Can Quintana (C / Ullà, 27-31)

Vanaf de eerste week van maart begint de vaccinatie van de groep mensen ouder dan 80 jaar. Ze hoeven zelf geen contact op te nemen met hun CAP, omdat ze de afspraak voor vaccinatie zullen ontvangen.

Vaccinatie van schoolpersoneel

Vanaf donderdag 25 februari wordt het expositiecentrum van Sant Antoni de Calonge gebruikt als vaccinatiepunt voor personeel dat op scholen werkt. Dit is het enige geactiveerde plek in de Baix Empordà.

Al deze groepen kunnen tussen donderdag en vrijdag vrijwillig worden ingeënt. Ze hebben eerder een link gekregen waar ze de dag, het tijdstip en het punt van vaccinatie kunnen kiezen.

Aan het einde van deze groep wordt dezelfde ruimte gebruikt voor vaccinatie door andere beroepsgroepen.

Het vaccin tegen COVID19

De vaccinatiestrategie tegen COVID19 wordt bepaald door het ministerie van Volksgezondheid op basis van de beschikbaarheid van vaccins en de prioriteit van de te vaccineren groepen. Opgemerkt dient te worden dat er voor iedereen inentingen zullen zijn en men zal u goed informeren wanneer het tijd is om uw groep te vaccineren.

Vaccinatie tegen COVID19 beschermt u tegen het virus. Het is een individuele en vrijwillige keuze, maar met een grote impact voor de hele samenleving. Het is echter niet aangetoond dat het de mogelijkheid voorkomt dat gevaccineerde mensen het virus in hun neus en keel dragen. Dit zou een risico op infectie opleveren, hoewel veel kleiner dan wanneer u de ziekte zou hebben.

Daarom is het erg belangrijk om de basispreventiemaatregelen tegen COVID19 te blijven handhaven: veiligheidsafstand, handhygiëne, masker en ventilatie van de ruimtes.

Met vriendelijke groeten, Erwin Honkoop

VerpleegpostSpanje 

GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top