Ga naar inhoud Ga naar hoofdnavigatie Ga naar footer

Over VNPG

Wie zijn we?

De Vereniging voor Nederlanders in de Provincie Gerona (VNPG) bestaat sinds 1980. De doelstellingen zijn onder meer:

  • Het bevorderen van de onderlinge contacten van de leden
  • Het bevorderen van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, maatschappij en liefdadigheid
  • Het bevorderen van het saamhorigheidsgevoel onder de leden en het onderhouden van vriendschappelijke relaties en samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden

De leden van de Vereniging zijn veelal woonachtig in de provincie Girona of verblijven er regelmatig voor kortere of langere tijd. Doelstelling van de vereniging is om contacten te bevorderen en te onderhouden met andere Nederlanders in Girona en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de relatie tussen Nederland en Spanje. De Vereniging wordt hierbij ondersteund door het Nederlandse Consulaat in Barcelona.

Wat doen we?

De leden komen regelmatig bij elkaar op wisselende locaties in de provincie. De bijeenkomsten worden georganiseerd rond een thema en afgesloten met een gezellige borrel of lunch. Daarnaast worden er excursies georganiseerd van uiteenlopende aard.  

Jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zijn Nieuwjaar, Algemene ledenvergadering, Koningsdag op 27 april, de Jaarafsluiting en Kerstviering. Op sportief gebied wordt er een Bowling-, Petanca- en Golftoernooi georganiseerd. Tevens wordt er jaarlijks een mooie en uitdagende auto puzzelrit verreden die je naar onontdekte plekjes van de Costa Brava en het binnenland brengt.

Regelmatig wordt er een nieuwsupdate verzonden en op onze website is de agenda en nuttige informatie over evenementen te vinden. De vereniging ondersteunt ieder evenement met een financiële bijdrage. Ook worden er nuttige links vermeld en is er een banner met links naar onze sponsoren op de website te vinden. 

Lid worden?

Je kunt lid worden van de vereniging door rechtsboven op de knop ‘LID WORDEN’ te klikken, het formulier in te vullen en dit te verzenden. De contributie bedraagt €25,- per persoon per kalenderjaar. Minderjarige kinderen van leden zijn gratis.

Bestuur van VNPG

Roel van Veggel
voorzitter@vnpg.nl

Roel komt sinds 1975 regelmatig in Roses. Sinds 2021 wisselen zijn echtgenote Wil en hij het af met Maastricht. Ze zijn de trotse ouders van 2 dochters.

Hij heeft een werkzaam leven achter de rug bij PWC (Nederland en België), Swatch Group (Nederland en België) alsmede opereerde hij wereldwijd in de entertainment sector (André Rieu (kantoren Nederland en USA) en David Garrett (kantoor Duitsland)).

Zijn hobby’s zijn rennen, wandelen, skiën, reizen en is recentelijk begonnen met golfen. Sinds 2 jaar zijn zij lid van de vereniging en volgen zij daarmee zijn ouders op die in het verleden jaren lid zijn geweest.

Roel vindt het een hele eer om actief te mogen deelnemen in de vereniging.

Rob Bredeveld
vice-voorzitter@vnpg.nl

Rob is getrouwd met Marie-Jose en samen hebben ze een zoon en dochter. 

Hij heeft hoofdzakelijk gewerkt in de consultancy sector in de financiele dienstverlening.

Zijn grootste hobby is golf en als echte Amsterdammer is en blijft hij trouw aan Ajax in voor, maar ook in tegenspoed.

Als niew lid van het bestuur van de vereniging is het zijn doel om een positieve en constructieve bijdrage te leveren om de kwaliteit van de verening hoog te houden. 

Leo van Berkel
penningmeester@vnpg.nl

Zelfstandig accountant tot 65 jaar.

Leo heeft veel verschillende sporten beoefend en werd dan ook, als accountant en lid van de sportvereniging, vaak gevraagd om penningmeester te worden. Komt al ruim 40 jaar in Santa Cristina d’Aro waar zij nog steeds een familiehuis bezitten.

Hobby’s: golf en reizen.

Frits Weel
evenementen@vnpg.nl

Als bouwfysisch ingenieur heb ik verschillende functies bij Shell vervuld. Daarnaast maakte ik deel uit van een aantal vastgoed commissies binnen en buiten Shell. Onze twee dochters wonen met hun gezin in resp. Brussel en Barcelona. Reden voor ons om Nederland achter ons te laten en ons te vestigen in Castell d’Aro, waar we nu ruim twee jaar wonen.

Hobby’s, vele waaronder: het zich eigen maken van de Spaanse taal, modelbouw van Haagse trams, sport, lezen en kokkerellen.

Sophal Meas
evenementen@vnpg.nl

Van origine Cambodjaanse, wonende in Nederland (sinds 1975), Arnhem en Bell-lloc.
Van ex-man 3 prachtige zonen gebaard en komt met huidige liefde Maarten sinds 15 jaar naar Bell-Lloc. Samen hebben zij 4 kinderen en een kleinzoon.
Werkte bij Researchafdeling van de VU en de Hogeschool van Amsterdam, Advocatenkantoor en verschillende functies vervuld. Gestopt sinds 2022.

Hobby’s; hockey, golf, wintersport. Zat in TC-bestuur jeugd-hockey, coach-trainer jeugdteam en coach bij jeugdteam golf competities. Organiseerde hockey- en golftoernooien en heeft een (levensverhaal) boek geschreven.

René en Astrid Baggers
secretaris@vnpg.nl

Sinds 2010 zijn Astrid en René regelmatig in hun woning in Sant Feliu de Guixols te vinden. De laatste jaren aanzienlijk meer. Omdat beiden soms druk zijn, hebben ze gekozen voor een duo-functie als (vooralsnog interim-) secretaris.

René heeft zijn advieskantoor op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening in Nederland verkocht en is nu actief met het verzekeringskantoor in Spanje. Daarnaast is hij in Nederland pensioen adviseur.

Astrid is IC- en research verpleegkundige geweest in het OLVG in Amsterdam en werkt nu als zelfstandige in het Zorgteam Costa Brava.

René is voorheen fanatiek wedstrijdzeiler geweest. De laatste jaren kun je René en Astrid meer en meer op de golfbaan te vinden.

Joost van der Stelt
redacteur@vnpg.nl

Woont sinds februari 2020 met zijn partner Gonda aan de Costa Brava in Sant Feliu de Guíxols. Hij heeft praktisch zijn hele leven in de ICT gewerkt aan software ontwikkeling voor Telecom toepassingen en doet dat nog steeds.