Update 12 juni 2021

Terug naar overzicht:

Onlangs noemde ik in een update dat we vanuit de ambassade een online Business Dag Spanje en Portugal hebben georganiseerd, om Nederlandse bedrijven en ondernemers te informeren over zakendoen in deze landen op het Iberisch schiereiland. Eén van onze gastsprekers was Wouter Draijer, een jonge Nederlandse ondernemer in Barcelona. Als oprichter en CEO van Solarmente zorgt de pas 26-jarige voor installatie van zonnepanelen op daken van huizen, flats en overheidsgebouwen. Zijn bedrijf groeit hard en inmiddels heeft Wouter al 15 mensen in dienst. Gebruikmakend van de overvloedige Spaanse zon, zorgt hij ervoor dat de energierekening om laag gaat, terwijl de opgewekte energie schoon en duurzaam is.
 
Het succes van Wouter is in Nederland niet onopgemerkt gebleven, want hij is genomineerd voor de top 100 van jonge duurzame ondernemers. Zelf zegt hij: “Als engineer met ervaring met start-ups en eigen bedrijven ben ik naar Spanje vertrokken in 2018. Om de energietransitie te versnellen en mensen direct toegang te geven tot het besparen van maandelijkse energiekosten, heb ik Solarmente opgericht.”
 
Op de lijst van genomineerden staan allemaal fantastische en inspirerende jonge mensen, voor wie duurzaamheid veel meer is dan een woord van 12 letters met hoge woordwaarde in Scrabble. Gedreven mensen die geven om de aarde, en zelf een steentje willen bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Het zijn deze verhalen die ook mij inspireren, zeker na een jaar waarin we geconfronteerd werden met zorgen, onzekerheden, beperkingen en verdriet. Het zijn verhalen van hoop. Bent u net als ik fan van Wouter en alles wat hij als jonge ondernemer al bereikt heeft? Lees dan zijn verhaal via onderstaande link, en breng een stem op hem uit. Dat steuntje in de rug heeft hij meer dan verdiend. Stemmen kan tot 14 juni, 12:00 uur.
 
GIRONA WEERBERICHT

Recente nieuwsberichten

Scroll naar top