Ga naar inhoud Ga naar hoofdnavigatie Ga naar footer

Groente en mango salade met pinda dressing

Vóórdat de zomer voorbij is wil ik nog even een heerlijk frisse Indonesische salade met iedereen delen.

Het is een van de specialiteiten van restaurant BLAUW in Amsterdam en komt voor in hun gelijknamige kookboek BLAUW.

Dit is zo’n recept dat makkelijk te bereiden is maar toch apart genoeg om gasten mee te verrassen, ….. mits de ingrediënten beschikbaar zijn.

Ik heb rondgekeken in onze omgeving en de meeste heb ik kunnen vinden in Esclat, Mercadona en Veritas, maar toch heb ik een paar dingen moeten vervangen.

Geen probleem. De smaak is super goed.

Ingredienten :

Een niet al te rijpe mango, (maar ook niet rauw) in blokjes gesneden.
1 Granny Smith Appel, klokhuis verwijderd en in reepjes gesneden zonder te schillen.
Sap van een limoen om over de appel te strooien om te voorkomen dat het bruin uitslaat.
Een kwart Rode kool – fijn gesneden en geblancheerd
1 komkommer – zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden
In ‘lucifer’ reepjes gesneden selderij en wortel (julienne).Ongeveer een kopje.
Een pakje taugé
Een zakje kroepoek

De pinda dressing:

Voor de saus:

6 eetlepels suiker
Snufje zout
2 eetlepels rijst azijn
6 eetlepels pindakaas met stukjes noot
120ml water
Sambal en knoflook naar smaak.

Meng suiker, zout, sambal en knoflook samen met de rijst azijn en pinda kaas.

Voeg beetje bij beetje wat water toe tot er een mooie dunne dressing ontstaat.

Proef even of er meer suiker of azijn bij moet voor een goede balans tussen zoet en zuur.

Langzaam al roerend water toevoegen aan de dressing

………. tot de gewenste dikte

Bereiding salade:

  1. Meng de Appel, selderij, wortel, komkommer en taugé in een kom.
  2. Doe een beetje saus op een bord en bouw de salade op.
  3. Eerst met rode kool
  4. Dan de gemengde groente
  5. Mango blokjes als laatste en garneer met stukjes kroepoek.
  6. Verspreid de rest van de saus er overheen.

Tip: Mango schillen met een kaasschaaf gaat snel en makkelijk

Eet smakelijk!