Tod Man Pla
Thai Fish Cakes – ‘Tod Man Pla’ in het Thai’s, of gewoon gebakken pasteitjes.
Bij ons thuis zijn Thaise fish cakes een favoriete snack. Als hapje vooraf, een lichte maaltijd met een bordje sla, of om gezellig mee te nemen naar een feestje, …….makkelijk te maken en er blijft nooit een over!
Aziatische gerechten zijn nooit gemaakt zonder toevoeging van ‘spicy’ kruiden maar iedereen kan dat aanpassen naar eigen smaak. De basis van gebakken pasteitjes is altijd rijst meel en losgeklopt ei. Alles kan daar in gemengd worden dat je lekker vind, zoals maïs, kip, ham, kaas,…..enzovoorts.
Deze keer had ik nog wat visfilet over van de vorige avond dus uiteraard was dat een perfect excuus om weer even een stel ‘Tod Man Pla’ te maken. Het duurt een half uurtje om alle ingrediënten door elkaar te mixen dan ongeveer 10 minuten in de pan, afhankelijk van hoeveel er gemaakt gaan worden.
Ingrediënten
- 400 gram vis filet in stukjes fijn gehakt
- 3 eetlepels rijst meel
- 1 losgeklopt ei
- 1 dessert lepel curry paste
- 1 thee lepel sambal
- 1/2 kopje verse Koriander, gehakt
- 3 worteltjes, gehakt
- 2 lente uitjes, fijn gehakt
- Olie om in te bakken
- Flesje Sweet Chilli Sauce
Bereiding
- Maak de vis fijn in een blender
- Voeg de rijst meel, het ei, Koriander blaadjes, lente uitjes, curry paste, en sambal er bij.
- Combineer alles goed door elkaar.
- Met natte handen maak platte pasteitjes van het mengsel
- Verhit de olie in een braadpan en bak de pasteitjes goud-bruin aan beide kanten
- Serveer warm, met individuele kommetjes dip saus voor iedereen.