Gevlinderde Garnalen
De hete dagen zijn gelukkig voorbij en nu hebben we de heerlijke, rustige, zonnige dagen van september, de “Indian Summer”, waar de Costa Brava bekend om is.
Barbecue recepten zijn daarom nu juist heel populair. Terwijl het nog kan.
Hier is een lekker recept uit Australië dat ik graag voor vrienden klaar maak.
Simpel (ongeveer 30 minuten om klaar te maken) en een beetje anders dan normaal.
Koop de grootste garnalen die er te krijgen zijn, …..ongeveer 20.
In een schaaltje meng:
– een 1/4 kopje olijf olie
– 1/2 thee lepeltje zoete paprika poeder
– 2 stukjes fijn geperste knoflook
– Een rode Chili pepertje fijn gehakt
– 2 eetlepels verse oregano blaadjes
– 1 theelepel suiker
– 2 theelepels geraspte citroenschil.
– 1 eetlepel citroensap
– Een baby cos sla om er bij te serveren
– 1 limoen in partjes gesneden om er ook bij te serveren.
Om de garnalen klaar te maken, pellen, maar behoud het staartstukje
Verwijder het zwarte darmkanaal.
Snij de garnalen open tot aan het staartje en druk ze plat.
Leg ze in het bakje met olijfolie en smaakmakers.
Roer ze goed, zodat je ze volledig met de olijfolie bedekt.
Bedek het bakje met folie en zet het ongeveer een uur in de koelkast.
Grill ze aan één kant met de marinade op een hete Barbecue plaat, ….draai ze om
In totaal zo’n twee minuten
Serveer met de sla, partjes limoen, vers gemalen zwarte peper, en zout.
Geniet en eet smakelijk!
