Ga naar inhoud Ga naar hoofdnavigatie Ga naar footer

Petanca toernooi 2024

Op het mooie plein bij restaurant Can Dolç was de ontvangst met koffie en een écht grote croissant om ons energieniveau op te krikken. We waren er klaar voor. Alle deelnemers kregen op papier uitgereikt met welke teams en op welke banen men speelde, per team werd een verantwoordelijke of poulemeester voor de puntentelling aangesteld.

Wij verplaatsten ons naar de speelbanen met een stoel onder de arm om vanaf de eerste rang de verrichtingen van een ieder te kunnen volgen. Beter bovenhands dan onderhands rolden we de punten bij elkaar. Een aantal keren moest met behulp van een plantenstengel worden gemeten welke bal werkelijk het dichtst bij de but lag, dus geen twijfel over hoe serieus men speelde.

En wat hadden we veel geluk met het uitblijven van een regenbui! Uiteindelijk bleken er drie teams met eenzelfde aantal punten als winnaar te zijn geëindigd. Om die reden werd gekeken welke van de teams de minste tegenpunten had. Dat waren team Tino Kaandorp/ Henny Teerling en team Joost van de Stelt / Frits Weel (invaller). Thom Claassen/ Dick Maans vielen als derde winnend team af. Na een finalespel ging het team Joost / Frits er met de wisseltrofee, een ontwerp van Fred Tuinman, vandoor. Dit winnend team kreeg daarnaast een klein toepasselijk kunstwerk overhandigd wat zij mogen behouden, eveneens van de hand van Fred.

Na enige twijfel over lunchen op het buitenterras werd vanwege de weersvoorspelling gekozen voor de pica pica lunch in de verschillende ruimten van restaurant Can Dolç. We genoten van een keur aan heel diverse tapas, er werd ruim voorzien in drank en daarna kon men een dessert kiezen met koffie tot besluit.

Voorzitter Roel van Veggel nam het woord om deelnemers te bedanken voor wederom een geslaagde dag en om een volgend evenement aan te kondigen, te weten het Zomerfeest. Hierna kreeg Stan Postmus als organisator van dit komende feest het woord. Met veel enthousiasme liet hij ons weten wat we zoal kunnen verwachten op deze feestavond in een bijzondere gelegenheid aan het water. Deze Patanca dag was nog niet ten einde of we liepen al warm voor het komende evenement!

Toen het tijd was om af te sluiten liet de zon zich nog even zien. Het kon niet beter.