Over VNPG

Wie zijn we?

De Vereniging voor Nederlanders in de Provincie Gerona (VNPG) bestaat sinds 1980. De doelstellingen zijn onder meer:

  • Het bevorderen van de onderlinge contacten van de leden
  • Het bevorderen van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, maatschappij en liefdadigheid
  • Het bevorderen van het saamhorigheidsgevoel onder de leden en het onderhouden van vriendschappelijke relaties en samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden

De leden van de Vereniging zijn veelal woonachtig in de provincie Girona of verblijven er regelmatig voor kortere of langere tijd. Doelstelling van de vereniging is om contacten te bevorderen en te onderhouden met andere Nederlanders in Girona en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de relatie tussen Nederland en Spanje. De Vereniging wordt hierbij ondersteund door het Nederlandse Consulaat in Barcelona.

Wat doen we?

De leden komen regelmatig bij elkaar op wisselende locaties in de provincie. De bijeenkomsten worden georganiseerd rond een thema en afgesloten met een gezellige borrel of lunch. Daarnaast worden er excursies georganiseerd van uiteenlopende aard.  

Jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zijn Nieuwjaar, Algemene ledenvergadering, Koningsdag op 27 april, de Jaarafsluiting en Kerstviering. Op sportief gebied wordt er een Bowling-, Petanca- en Golftoernooi georganiseerd. Tevens wordt er jaarlijks een mooie en uitdagende auto puzzelrit verreden die je naar onontdekte plekjes van de Costa Brava en het binnenland brengt.

Regelmatig wordt er een nieuwsupdate verzonden en op onze website is de agenda en nuttige informatie over evenementen te vinden. De vereniging ondersteunt ieder evenement met een financiële bijdrage. Ook worden er nuttige links vermeld en is er een banner met links naar onze sponsoren op de website te vinden. 

Lid worden?

Je kunt lid worden van de vereniging door hiernaast op de button te klikken, het formulier in te vullen en dit te verzenden.

De contributie bedraagt €18,50 per persoon per kalenderjaar. Minderjarige kinderen van leden zijn gratis.

Scroll naar top