Ga naar inhoud Ga naar hoofdnavigatie Ga naar footer

Presentatie Energietransitie

De kranten staan er vol mee, in de Tweede Kamer in Nederland wordt er volop over gediscussieerd. De Energietransitie en alle gevolgen daarvan. En vooral wat moeten we en wat kunnen we er mee. Wat het betekent hebben velen van ons inmiddels kunnen ervaren aan een hogere energierekening.

Hier in Spanje hebben we natuurlijk ook te maken met dezelfde Energietransitie. Maar wat voor oplossingen zijn er nu eigenlijk? Wind-energie, zonne-energie, kern-energie, wel of niet opslaan in batterijen, warmtepomp aanschaffen? Is alles wel duurzaam?
En hoeveel kost dat niet allemaal en zijn er ook subsidiemogelijkheden in Spanje zoals in Nederland.

Een heleboel vragen waarbij het je soms wel eens gaat duizelen.

Onze sponsor Solarmente organiseert op donderdag 18 mei om 16:00 uur een presentatie over dit onderwerp in het clubhuis van Golfclub Costa Brava in Santa Cristina d’Aro. Tijdens deze presentatie zullen zij mogelijkheden toelichten, veel informatie delen en alles over duurzame oplossingen vertellen.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
• Ontwikkelingen energiemarkt: globaal en in Spanje (Wetgeving, subsidies)
• Isolatie, warmtepomp, solar, elektrisch rijden (Virtuele) batterij
• Technisch: Hoe werkt een Solar systeem
• Ontwikkelingen (hoe ziet Solarmente de toekomst?)
• Verschillende soorten tarieven aanbieders elektriciteit

En bij de presentatie is er natuurlijk alle gelegenheid om je vragen te stellen over deze onderwerpen.
Het belooft een zéér interessante middag te worden waarin wij hopelijk wat meer en beter inzicht krijgen in deze materie om bewustere keuzes te maken.

Na de lezing biedt onze sponsor ons een drankje met wat tapas aan en is er alle gelegenheid om verder met elkaar over dit onderwerp te praten. En heb je een vriend of kennis die mee wil komen meld hem/haar aan. Iedereen is welkom.

Ook geïnteresseerd? Schrijf je dan hier direct in, deelname is geheel gratis.